| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Преглед на темата
Ловеч днес :: Форум :: Всичко останало :: Кризата в Левски! | Общ форум | Всичко останало
страница 66 от 66 << < 63 64 65 66
Автор RE: Кризата в Левски!
MrBean
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4161
Местоживеене: България
Регистриран на: 01.10.09
Публикувано на 13.07.2011 17:37Wikileaks от Букурещ: Тодор Батков представлява "бандитски капитали с австрийско лице"

Адвокатът Тодор Батков, награден от президента Георги Първанов с орден Стара Планина, често е на радара на американските дипломати като лице свързано с организираната престъпност . Името му се появява и в разсекретена от Wikileaks грама от посолството в Букурещ [06BUCHARES1694], относно приватизацията на рафинерията РАФО, към която апетит проявяват скандалните руски бизнесмени Майкъл Чорни и Яков Голдовски. Батков представлява тяхната фирма Calder-A, но от грамата излиза още, че австрийското правителство също лобира активно в полза на руския капитал, категорично определен от американците като "бандитски"...

СЕКРЕТНА СЕКЦИЯ S 01 OF 02 БУКУРЕЩ 001694

SIPDIS

SIPDIS

STATE FOR EUR/NCE - MPEKALA

USDOC FOR ITA/EUR/OEERIS/CEED/JBURGESS/JKIMBALL/KNAJDI

E.O. 12958: DECL: 11/03/2016

TAGS: ENRG ECON PREL RO

ТЕМА: Рафинерията РАФО – Троянски кон на руската мафия

1. (C) ОБЩ ПРЕГЛЕД: Петролната рафинерия РАФО е заплетена в мрежа от корупция, пране на пари, измами и обвинения в престъпност включващи тъмни персонажи от Румъния, Русия, Украйна и България. Смята се, че фигури от организираната престъпност от руско-израелски произход като Михаил Черной и Яков Голдовски стоят зад опита за покупка от страна на регистрираната в Холандия фирма Калдер-А (Calder-A). Румънската държава се опитва да се противопостави на трансакцията и използва като средство данъчната задлъжнялост на рафинерията. Румънското правителство е подложено на тежък лобизъм, включително от страна на австрийския кабинет, да одобри руското придобиване на РАФО. КРАЙ НА ОБЩИЯ ПРЕГЛЕД

ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА РАФО Е ПРОБЛЕМНА ОТ САМОТО НАЧАЛО

2. (C) Рафинерията РАФО, една от петте главни петролни рафинерии на Румъния, се намира в североизточния румънски град Онещи. На приватизацията й през 2001г. се гледа като на един от най-големите провали в историята на приватизацията след падането на комунизма. До ден днешен, РАФО е отчела нетни загуби от 448 милиона щатски долара и дължи 500 милиона щатски долара под формата на данъци на държавата и частни компании. (N.B. OMV/Petrom продаде своите 44 милиона щатски долара вземания на Calder-A, която по този начин получи място на масата на кредиторите. През октомври 2001 г. тогавашното правителство на партията PSD (социалдемократи) приватизира РАФО чрез една печално-прочута сделка с консорциум, включващ спорния румънски бизнесмен Корнелиу Лакубов и една фирма базирана в Португалия под името Каньон Серикос (Canyon Sericos). Лакубов, който в момента е разследван за организирана престъпност, укриване на данъци, незаконно присвояване и пране на пари, в миналото се свързваше с измами свързани с продажбата на облигации и инвестиционни фондове. Придобиването на РАФО от Лакубов беше подпомогнато от връзките му с високопоставени лица от PSD, включително бившия президент Йон Илиеску.

3. (SBU) През 2004 г. Лакубов прехвърли част от собствеността върху РАФО на VGB Oil, Faber Invest, и Tender SA, последната притежавана от бизнесмена Овидиу Тендър, който в момента е задържан и го чака съд по обвинения в пране на пари на международно равнище. Самият Лакубов по-късно отне допълнително екуити (имущество, което остава при ликвидация след удовлетворяване на кредиторите ) на рафинерията като я опразни от активи и я остави в дълбока задлъжнялост, прехвърляйки половината от дяловете в РАФО на Balkan Petroleum Ltd., компания-призрак в Лондон. Въпреки, че е регистрирана в Лондон, истинските собственици на тази компания и точното й местонахождение остават неясни. На хартия собствеността на Balkan Petroleum включва VGB Invest (за която се смята, че е контролирана от корумпирания румънски бизнесмен Мариан Ланку), Central Europe Petroleum и Acornline, офшорка на англо-нормандските острови.

4. (SBU) През април 2004 г., след съдебно решение, фалиралата рафинерия беше подложена на реорганизация. По това време министерство на финансите депозира молба за банкрут, но местен съд издаде присъда в полза на Balkan Petroleum, давайки възможност за отсрочка на собствениците на РАФО за да могат да продължат да лобират за държавна помощ и опрощаване на задълженията.

5. (SBU) През ноември 2004 г. румънският парламент одобри спешен указ, задължаващ AVAS, основният орган привеждащ в сила приватизационните договори, да проведе заменка на дълговете с екуити за задлъжнялостта на РАФО. Освен това законът удължи държавния протекционизъм над натрупаната задлъжнялост до 31 октомври, премахвайки глобите и натрупаната лихва. След заменката държавата стана мажоритарен собственик в РАФО. След промяната на управляващите партии през 2004 г. спасителният пакет беше изоставен.

РУСНАЦИТЕ СЕ ПОЯВЯВАТ В КАРТИНКАТА

6. (C) През 2005 г. Calder-A сключи споразумение с Balkan Petroleum за придобиване на РАФО и на всичките й активи и задължения. Но, според оригиналния приватизационен договор, прехвърлянето на собствеността трябваше да бъде одобрено от AVAS. AVAS и финансовото министерство се противопоставиха на трансфера поради това, че Calder-A не успя да предостави изисканите документи за структурата на собствеността им и за кредитоспособност. Докато AVAS продължава да твърди, че поради липса на одобрение от тяхна страна Balkan Petroleum остава основният собственик на РАФО, мениджъри от компанията казват, че Calder-A вече, и всъщност, е истинският собственик.

БАНДИТСКИ КАПИТАЛ С АВСТРИЙСКО ЛИЦЕ

7. (C) Calder-A е притежавана 100% от базираната във Виена, Австрия Vienna Capital Partners, която от своя страна е пряка и непряка собственост на няколко фондации и НПО-та, някои от които твърдят, че са с идеална цел. Calder-A се управлява от българския бизнесмен Тодор Батков, чийто връзки с организираната престъпност са добре известни в София. Сегашният мениджър на РАФО Марин Антон е казал, че руските бизнесмени и фигури от организираната престъпност Михаил Черной и Яков Голдовски стоят зад базираната в Австрия Petrochemical Holding, която контролира Calder-A. Твърди се, че Черной и Голдовски за оказвали натиск над доставчиците на РАФО да ограничат достъпа на рафинерията до петрол по време на спора за да има натиск и над местния пазар на петрол.

НОВИЯТ ШЕФ НА AVAS HEAD ИМА НЕЯСНА ПРОГРАМА

8. (C) След освобождаването на Разван Орасану от поста началник на AVAS, новоназначеният шеф и наскоро-освободен от длъжността министър на отбраната Теодор Атанасиу съобщи, че основните му приоритети за оставащите месеци от 2006 г. включват разрешаването на проблема със собствеността върху РАФО. Той обаче не даде никаква допълнителна яснота за намеренията си.

ПРЕМИЕРЪТ МИ ПОМОГНА ДА ДЕЙСТВАМ В ПРАВИЛНА ПОСОКА

9. (S) По време на срещата си с посланика на 2-ри ноември, премиерът Таричану даде да се разбере, че много добре знае за нечестивите елементи, които кръжат около РАФО. „Операцията прилича на машина за пране (на пари)", каза той. Но румънското правителство е подложено на разнопосочен натиск да осигури продължаването на дейността на рафинерията и да защити работните места на 3000-те й служители. Според Таричану главният съветник по икономическите въпроси Атанасиу „знае какво трябва да направи" за да държи настрана престъпните интереси. Въпреки това, премиерът помоли американския посланик за помощ в предотвратяването на продажбата, и особено за каквато и да е била информация, която имаме за Черной и Голдоровски.

ДА СЕ СПАЗИ ИЛИ ДА СЕ НАРУШИ КРАЙНИЯТ СРОК?

10. (C) Румънското правителство има срок до края на годината да постигне съгласие с кредиторите на РАФО, AVAS и финансовото министерство. Една от опциите, разбира се, е процес по обявяването на банкрут. През това време синдикатите в РАФО, представители на компанията и политици лобират в полза на руснаците. Наскоро-подалият оставка съветник на президента и бивш премиер Теодор Столожан, противник на Таричану, също е на страната на Calder-A, факт, който хората на Таричану не пропуснаха да споменат.

КОМЕНТАР

11. (S) Противоречивата история на РАФО, свързана с корупция, измами и непрозрачни сделки продължава. Съдът и кредиторите все още не са постигнали решение за съдбата на рафинерията. Същевременно натискът на синдикатите, кампании в пресата, и дори лобиране на високо ниво от австрийския канцлер Хуберт Горбач изглежда да подтикват румънското правителство към руснаците. Бившият шеф на AVAS Оресану води агресивна съпротива на опитите на Calder-A да придобие рафинерията. Атанасиу и премиерът използват РАФО като оръжие в кипящия им конфликт с президента Басеску. Постът на Атанасиу като министър на отбраната наскоро стана жертва на този сблъсък, когато президентът Басеску го премахна от там насред обвинения в използване на служебно положение и корупция (виж reftel).

12. (S) Като огласим притесненията си спрямо потенциалните собственици на РАФО, американското правителство ще предостави на Таричану нужната закрила за да извърши правилните действия. Обаче, видимата липса на интерес от страна на президента Басеску към РАФО е тревожна, защото идва от човек, който се представя за шампион в борбата срещу корупцията. Друг фактор, който трябва да се вземе предвид, и е срещу участието на посолството, е вероятността РАФО да бъде използвана като още една тояга в продължаващата политическа вражда между президента и премиера. Соченето с пръст на Столожан от асистентите на премиера показва, че тази вероятност е много голяма.


http://www.bivol.bg/wlbatkov.html-
Никой не може да се върне назад и да даде ново начало,
но всички можем, започвайки от днес, да си осигурим различен край. Мария Робинсън
Автор RE: Кризата в Левски!
iannis
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 1460
Местоживеене: България
Регистриран на: 20.05.08
Публикувано на 18.07.2011 10:41
Държавата плаща 1 млн. лева за лечение на облъчените работници от семейна фирма на Батков!

http://www.bivol.bg/index.php?option=com_flexicontent&view=items&id=918&Itemid=316


......
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
....
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
“българинът е най-голямото зло на България”
Л-1914
Автор RE: Кризата в Левски!
iannis
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 1460
Местоживеене: България
Регистриран на: 20.05.08
Публикувано на 18.07.2011 10:59
Все пак Батков е спонсор на Герб,те всички големи станаха спонсори на честните десни от Герб!


......
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
....
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
“българинът е най-голямото зло на България”
Л-1914
Автор RE: Кризата в Левски!
iannis
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 1460
Местоживеене: България
Регистриран на: 20.05.08
Публикувано на 19.07.2011 16:50

Феновете на Левски публикуваха в своя сайт снимка на новия вид на сектор "Б" на стадион "Георги Аспарухов". В последния повече от месец бе направен ремонт на съоръжението, за да бъде в крак с изискванията на УЕФА за предстоящите мачове от евротурнирите


......
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
....
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
“българинът е най-голямото зло на България”
Редактирано от iannis на 19.07.2011 16:51
Л-1914
Автор RE: Кризата в Левски!
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 05.08.2011 07:56
Абе, хора, де е този град Търнава, че не мога да го намеря на футболната карта?"Няма да има сътресения в клуба. Животът продължава. Връщаме се в кочината."
"Ще мислим как ще запълваме тази дупка. Прекалено силен отбор имаме за вътрешното първенство. Ние правим селекцията с ясното съзнание, че трябва да играем в Лига Европа. Понатрупахме доста скъпи футболисти, но пък дано станем шампиони. Не искам да коментирам моментната форма на Йовов, нито за дузпата. Явно той е смятан за лидера на тима." Тодор Батков!!!


"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?

Редактирано от debelaka на 05.08.2011 08:02
Автор RE: Кризата в Левски!
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 05.08.2011 16:17
Олимпия-яяя,
през Търнава премини,
бързо Жилина вземи,
чакаме те с интерес-
тук переш и там переш!

Олимпия-яяя,
С Дебрецен-а ти ела,
по 'люцернова следа',
Слован-а и Беверен-а,
ще те чакат на Герена...

Олимпия-яяя,
а на остров Крит е БАТЕ,
с Аалст и другите познати-
чакат те със интерес
Антверпен да доведеш!


"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
Автор RE: Кризата в Левски!
iannis
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 1460
Местоживеене: България
Регистриран на: 20.05.08
Публикувано на 18.09.2011 11:01
Е такъва цирк скоро не бях гледал!трупата Батков и Ганчев и ко!Разиграха страшен театър!и после в Европа!?


......
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
....
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
“българинът е най-голямото зло на България”
Л-1914
Автор RE: Кризата в Левски!
MrBean
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4161
Местоживеене: България
Регистриран на: 01.10.09
Публикувано на 08.01.2012 07:15
FC Zwolle wacht nog op geld voor Ars

FC Zwolle wacht zeven maanden na dato nog altijd op een
deel van de transfersom voor Sjoerd Ars, die afgelopen zomer
werd verkocht aan Levski Sofia. ,,We hebben wat geleerd van
deze transfer”, zegt voorzitter Adriaan Visser tijdens het
trainingskamp in Sotogrande. FC Zwolle maakte me de Bulgaarse
club de afspraak dat de transfersom – naar verluid circa 300.000
euro – in twee termijnen betaald zou worden. Het eerste deel is
netjes overgemaakt. Het restant zou in oktober volgen, maar
sindsdien bleef het stil. ,,We hebben nu de afspraak staan dat het
laaste deel, beduidend minder dan de helft, op 16 januari volgt.
Ik ga er vanuit dat het goedkomt”, stelt Visser.
,,Een volgende keer pakken we dit soort transfers wel anders aan.”


http://www.fczwolle.org/2012/01/07/fc-zwolle-wacht-nog-op-geld-voor-ars-
Никой не може да се върне назад и да даде ново начало,
но всички можем, започвайки от днес, да си осигурим различен край. Мария Робинсън
Автор RE: Кризата в Левски!
iannis
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 1460
Местоживеене: България
Регистриран на: 20.05.08
Публикувано на 09.01.2012 09:02
Който е завършил в Немската е добре!


......
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
....
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
“българинът е най-голямото зло на България”
Л-1914
Автор RE: Кризата в Левски!
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 11.01.2012 13:16
Тодор Батков гостувал на президента на Реал Мадрид Рамон Калдерон. Докато сладко пиели чай, Батков го попитал:
- Как успявате да управлявате най-богатия и успешен футболен клуб в света?
Рамон Калдерон отговорил:
- Много е просто. Назначавам само интелигентни хора.
- А как разбирате дали някой е интелигентен? – поинтересувал се Батков.
- Сега ще ви покажа.
Президентът на Реал извикал Бернд Шустер и му задал следния въпрос:
- Баща ти има син. Този син не ти е брат. Кой е това?
- Това съм аз. – гласял отговорът на Шустер.
- Ето, виждате ли колко е просто. – казал Калдерон на Батков.
Прибрал се президентът на Левски в България и решил да провери какво е нивото на интелигентност на неговите подчинени. Извикал Мъри Стоилов и поставил загадката:
- Баща ти има син. Този син не ти е брат. Кой е това?
Мислил Мъри, мислил цели 17 минути, но не успял да се сети.
– Дай ми един ден и довечера ще ти кажа.
Батков се съгласил, Мъри отишъл в кабинета на Наско Сираков.
- Баща ти има син.. Този син не ти е брат. Кой е това?
Започнали и двамата да умуват, чудили се с часове, но така и не могли да разрешат сложния ребус. В късния следобед треньорът на Левски звъннал на Константин Баждеков:
– Батков ми постави загадка. С часове мислим с Наско, но не можем да се сетим.. Надявам се, че ще успееш да ни помогнеш. Баща ти има син. Този син не ти е брат. Знаеш ли кой е той?
– Това съм аз, глупако! – отвърнал Баждеков.
Щастлив, Мъри изприпкал при Батков:
- Разбрах! Разбрах кой е това! Това е Константин Баждеков!
- Не, тъпако! Това е Бернд Шустер! – гласял отговорът на Батков.


"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
Автор RE: Кризата в Левски!
iannis
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 1460
Местоживеене: България
Регистриран на: 20.05.08
Публикувано на 23.01.2012 14:50
ЦСКА не успя да победи четвъртия в югоизточната В група "Свиленград" в първата си контрола от зимния подготвителен лагер. Двата отбора завършиха 1:1 пред около 200 зрители на стадион "Колодрума" в Свиленград


......
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
....
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
“българинът е най-голямото зло на България”
Л-1914
страница 66 от 66 << < 63 64 65 66
Прехвърли се към форум:
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>